Veiligheidsmededeling Physio-Control Lifepak 500 AED

Physio-Control voert een vrijwillige correctie uit voor alle Physio-Control/Medtronic Lifepak 500 AED’s die mogelijk nog in gebruik zijn.

Het bedrijf dringt aan op vervanging van alle Lifepak 500 AED’s, ongeacht leeftijd en gebruiksfrequentie. Er is gebleken dat de Lifepak 500 toestellen bij intensief gebruik mogelijk geen patiëntenaansluiting kunnen detecteren als gevolg van mechanische slijtacte op de contactlaag op de therapieconnector.

Wanneer dit gebeurt geeft het apparaat het bericht ‘Connect electrodes’ (elektroden aansluiten) weer. Heeft u een Lifepak 500 die deze melding geeft? Verwijder dan direct de elektroden en vervang deze door reserve elektroden.

Blijkt het stemcommando klinken? Neem de AED dan onmiddellijk uit gebruik! Geeft uw AED de stemmelding niet? Ga dan door met het uitvoeren van de test voor externe testlading volgens het gedeelte Onderhoud in de gebruiksinstructies.

Blijft uw AED geen melding geven, maar is deze ouder dan 8 jaar? Dan wordt alsnog geadviseerd om het toestel te vervangen. Heeft u een getroffen toestel of vragen over deze veiligheidsmededeling? Neem dan contact op met AEDwinkel.nl via 0118-620074 of info@aedwinkel.nl