Terugroepactie Physio-Control Lifepak kinderelektroden

Er is een probleem ontdekt bij een klein percentage Physio Control Lifepak® kinderelektroden. Het gaat hierbij alleen om kinderelektroden met productnummer 11101-000016 en 11101-000017.

Bij deze kinderelektroden, die tussen augustus 2017 en oktober 2019 zijn geproduceerd, kan het zijn dat de verpakking een beschadigde afdichting heeft (zie foto). Dit kan er toe leiden dat de elektroden uitdrogen en hierdoor niet voldoende hechten aan de borstkas van de patiënt óf een beperkte schokafgifte kunnen doorgeven.

De fabrikant heeft ons laten weten dat het gaat om 1% tot 2% van alle producten en slechts met de bovengenoemde specifieke productnummers. Hiervan heeft de verpakking een zichtbare openingen.

Indien u deze kinderelektroden in uw bezit heeft, dan is het belangrijk de afdichting te controleren. Is deze geopend? Controleer dan de houdbaarheidsdatum zoals op het label aangegeven (zie afbeelding hieronder).

Zijn uw elektroden nog houdbaar en heeft u het probleem geconstateerd? Neem dan contact op met AEDwinkel.nl via 0118-620074 of info@aedwinkel.nl