Software update DefiSign Life AED

Er is een defect ontdekt bij een aantal Defisign Life AED’s. Uit uitgevoerde veiligheidstesten blijkt dat een deel van deze AED’s namelijk een vol geheugen hebben. Hierdoor worden de gegevens van een eventuele inzet niet geregistreerd. Deze gegevens kunnen na een reanimatie opgevraagd worden door medisch personeel en zijn daarom waardevol.

Het defect betreft Life AED’s met serienummer 127998006674 en lagere nummers. Bij deze toestellen kan het tevens zo zijn dat de batterij wordt “leeg getrokken” door een fout in de software (software 03 of lager).

De problemen kunnen worden verholpen door het geheugen van de AED te legen en een software update uit te voeren. Deze acties worden niet verplicht gesteld door de fabrikant, maar wij adviseren u dit wel te doen! Door het geheugen te laten legen, bent u er namelijk zeker van dat uw AED klaar is voor gebruik tijdens een inzet én dat de gegevens van deze inzet correct worden geregistreerd.

Heeft u een AED met serienummer 127998006674 of lager en wilt u het geheugen legen en de update uitvoeren? Neem dan contact op met AEDwinkel.nl via 0118-620074 of info@aedwinkel.nl