Stichting gaat gratis AED’s weggeven

7 maart 2018 was de grote dag: de oprichting van de Saving Lives Foundation. De afgelopen maanden is de stichting verder opgebouwd, er is een Comité van Aanbeveling geformeerd en de website is inmiddels vertaald in 4 talen. En nu is het dan zo ver en kan de stichting gaan doen waar ze voor is opgericht: Gratis AED’s weggeven!

Anne-Marieke Wieman en Pieter Joziasse bij de oprichting van de Saving Lives Foundation

Gratis AED’s weggeven?

Dat klinkt te mooi om waar te zijn! Toch is het echt waar: De Saving Lives Foundation heeft als doel om de kans op overleving bij een hartstilstand zo groot mogelijk te maken. Dit doen ze door het stimuleren van preventieve gezondheidsmaatregelen, het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek naar oorzaken van een hartstilstand, het aanmoedigen van opleidingen en trainingen op het gebied van reanimatie én het promoten van de aanschaf en het gebruik van AED’s.

Meer specifiek wil de Foundation ondersteuning bieden bij de aanschaf van AED’s voor organisaties en instellingen die hiervoor zelf niet financieel draagkrachtig genoeg zijn. Met andere woorden: Niet-commerciële instellingen die zich bewust zijn van het levensreddende karakter van de AED, maar helaas niet voldoende geld hebben om er zelf een aan te schaffen. Zij kunnen zich vanaf nu aanmelden bij de Saving Lives Foundation om in aanmerking te komen voor een AED!

Comité van Aanbeveling

Voormalig minister-president Balkenende

De Saving Lives Foundation heeft inmiddels twee Bekende Nederlanders die zitting hebben genomen in het Comité van Aanbeveling: Prof. Dr. Jan Peter Balkenende, voormalig minister-president van Nederland en Rob van Someren, DJ bij Radio 10 en tevens burgerhulpverlener en politieman. Rob van Someren is tevens initiatiefnemer van de Somertijd Reanimatiedag. Deze zal dit jaar op 25 mei plaatsvinden op Paleis Soestdijk. Uiteraard zal ook de Saving Lives Foundation die dag van de partij zijn!

Het bestuur van de Saving Lives Foundation met Rob van Someren en Jan Paparazzi tijdens het jaarcongres van de Nederlandse Reanimatieraad

AED’s voor alle Europeanen

De Saving Lives Foundation is een Europese stichting die statutair in Nederland staat ingeschreven. Vandaar dat de stichting de komende jaren over geheel Europa meer naamsbekendheid zal gaan krijgen. Zo zal de Foundation bijvoorbeeld met een stand aanwezig zijn op het congres van de European Resuscitation Council in Ljubljana in september 2019. Per land worden donaties bijgehouden. Zodra er voldoende donaties zijn ontvangen, kunnen er weer nieuwe AED’s gedoneerd worden!

Meer weten over de Saving Lives Foundation of direct inschrijven voor een gratis AED? Bezoek dan snel de website: www.savinglivesfoundation.com