Philips Heartstart HS1, FRx en FR3 slecht leverbaar; de alternatieven

Sinds enige tijd kampt de Amerikaanse fabriek van Philips met productieproblemen. In deze fabriek worden o.a. de Philips Heartstart HS1, Philips Heartstart FRx en de Philips Heartstart FR3 geproduceerd. Afgelopen oktober is de productie, in overleg met de Amerikaanse overheid en toezichthouder FDA (Food and Drug Administration), stilgelegd.

Dit houdt in dat er nu een schaarste is ontstaan op de wereldwijde markt. Ook in Nederland is dit voelbaar. De verwachting is dat begin 2018 de productie weer opgestart wordt. Tot die tijd zoeken consumenten veelal naar alternatieven voor de HS1, FRx en F3.

Vergelijkbare toestellen

Hoewel veel mensen automatisch hun voorkeur geven aan een toestel van een gerenommeerd merk, zoals Philips, bestaan er uiteraard ook uitstekende alternatieven. Hieronder vindt u hiervan een overzicht. Hierbij is er voornamelijk gekeken naar een vergelijk in functionaliteiten, IP-waarde en de prijs.

Philips Heartstart HS1 alternatieven

  • DefiSign Life AED
  • Zoll AED Plus
  • Heartsine Samaritan PAD 350P

Goede vervangers voor de Philips Heartstart FRx

  • DefiSign Life AED
  • Zoll AED Plus
  • Heartsine Samaritan PAD 500P

Philips Heartstart FR3, de alternatieven

  • Zoll AED Pro
  • Physio Control Lifepack 1000