AmbuMan School; voor trainen van grote groepen

De AmbuMan School is een praktische en compacte reanimatiepop. De opblaasbare oefenpop is speciaal ontwikkeld voor basis reanimatietrainingen van grotere groepen. De pop is bijvoorbeeld geschikt voor gebruik in het onderwijs, waarbij de instructeur uitleg geeft op een geavanceerdere pop. De rest van de groep kan dan tegelijkertijd meetrainen op de AmbuMan School.

De reanimatiepop kan gebruikt worden voor het functioneel trainen van hartmassages, beademing en het gebruik van een AED. Ambu produceert ook een speciaal AmbuMan School AED-trainingskit. Deze kit bestaat uit: een imitatie AED-trainer, trainingselektroden en een namaak mobiele telefoon.

Hygiëne

Verder  zorgt het unieke hygiënisch systeem van Ambu dat kruisbesmetting voorkomen wordt. Iedere cursist krijgt namelijk een eigen gelaatsmasker en luchtzakje. Zo wordt het risico van kruisinfectie, tussen leerlingen die dezelfde oefenpop gebruiken, uitgesloten.

Vergelijking

De vergelijking met de Laerdal Mini Anne is snel gelegd. Qua uiterlijk en functionaliteit hebben de opblaasbare oefenpoppen veel van elkaar weg. Een groot verschil tussen beide poppen heeft te maken met de minimale afname. De AmbuMan School wordt namelijk slechts verkocht per 10 stuks. De Laerdal Mini Anne is daarentegen ook per stuk verkrijgbaar.

Kortom

Deze compacte en praktische oefenpop van Ambu is geschikt voor basis reanimatietrainingen van grotere groepen. Met behulp van deze pop kunnen de cursisten een goed idee krijgen van hoe er gereanimeerd dient te worden. Om cursisten klaar te stomen voor het echte werk, blijft een geavanceerdere reanimatiepop een vereiste.

Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk.