Welke Primedic AED past het beste bij uw organisatie?

Het is weer tijd voor een vergelijking uit de reeks “Welke AED past het beste bij uw organisatie?”. Ditmaal zullen de verschillende type AED’s uit het assortiment van Primedic onder de loep worden genomen. Hierdoor weet u straks precies welk apparaat van dit bekende merk het beste aansluit op uw situatie. Lees snel verder om erachter te komen of dit de Primedic Heartsave PAD, Heartsave AED, Heartsave AS volautomaat of Heartsave AED-M is.

De Primedic Heartsave PAD kan gezien worden als het instapmodel binnen de Primedic AED-familie. Door zijn opvallende kleur kan geen enkele hulpverlener deze AED over het hoofd zien. De Heartsave PAD is gebruiksvriendelijk en hierdoor makkelijk in gebruik. Wanneer de klep van de AED geopend wordt, start het apparaat automatisch op. Door middel van een groot pictogram is het direct duidelijk waar de elektroden bevestigd dienen te worden. Dit wordt nog eens benadrukt door ledverlichting.

Komt de AED in een omgeving te hangen met veel kinderen? Dan is de Primedic Heartsave PAD erg geschikt. Met één druk op de speciale kinderknop kan er naar de kindermodus geswitcht worden. Hierdoor zijn er geen aparte kinderelektroden benodigd. De elektroden en batterij van de Heartsave PAD zijn 3 jaar houdbaar. Daarnaast heeft de AED een hoge stof-en waterdichtheid, waardoor deze prima in een buitenkast geplaatst kan worden.

Kortom, zoekt u een voordelige AED voor uw kantoorpand, sportvereniging of kinderdagverblijf? Overweeg dan de Primedic Heartsave PAD.
De Primedic Heartsave AED kan gezien worden als de grote broer van de Heartsave PAD. Qua uiterlijk hebben de AED’s veel gemeen. Wanneer we naar de specificaties kijken, kan er gesteld worden dat de
Heartsave AED op vele vlakken hetzelfde scoort als de Heartsave PAD.

Toch bestaat er een groot verschil tussen beide apparaten; de Heartsave AED is namelijk meertalig! Het apparaat beschikt over maar liefs
t 4 vooraf geprogrammeerde taleninstellingen: Nederlands, Engels, Duits en Frans. Hierdoor is deze AED uitermate geschikt voor internationale doelgroepen. Een ander verschil heeft te maken met de houdbaarheid van de batterij. Deze bedraagt in plaats van 3 jaar, wel 6 jaar!

Daarnaast wordt de AED geleverd met een zogeheten “CompactFlash geheugenkaart”. Deze geheugenkaart neemt tijdens een noodgeval de patiëntgegevens (ECG) én het omgevingsgeluid op. De software die benodigd is om deze gegevens uit te lezen, wordt standaard meegeleverd. Hierdoor kan er achteraf nauwkeurig nagegaan worden hoe de hulpverlening is gegaan tijdens het noodgeval.

Oftewel zoekt u een robuuste, kindvriendelijke AED voor een internationale doelgroep? Overweeg dan de Primedic Heartsave AED. Deze AED is door zijn hoge stof- en waterdichtheid geschikt voor plaatsing binnen- en buitenshuis.

De Primedic Heartsave AS is de volautomatische variant van de Heartsave AED. Dit type beschikt over exact dezelfde specificaties als zijn halfautomatische soortgenoot. Zo heeft deze AED eveneens 4 taalinstellingen, een handige kinderknop, een“CompactFlash geheugenkaart” en een 6-jarige batterij.

De Heartsave AS kan herkend worden aan zijn opvallende oranje kleur. Doordat deze AED volautomatisch is, zal het apparaat tijdens een noodgeval (indien nodig) zelf een schok toedienen. Hiervoor hoeft dus geen speciale schokknop ingedrukt te worden. Sterker nog, dit apparaat beschikt niet over een schokknop. Gaat uw voorkeur uit naar een volautomatisch apparaat? Kies kan de Primedic Heartsave AS.

Het meest geavanceerde apparaat binnen de Primedic familie is de Primedic Heartsave AED-M. Deze halfautomatische AED beschikt namelijk over een display waarop extra aanwijzingen worden gegeven. Door de blauwe kleur van het scherm, kan het display ook ’s nachts afgelezen worden. Zo kan er bijvoorbeeld worden teruggezien wat de actietijd is, hoe het ECG eruit ziet en hoeveel schokken er toegediend zijn. Hierdoor is deze AED populair onder professionelere hulpverleners.

Verder maakt de Heartsave AED-M eveneens gebruik van de “CompactFlash” geheugenkaart en wordt deze AED standaard geleverd met 4 taalinstellingen en een batterij met een levensduur van 6 jaar. Kortom, bent u een medisch specialist en zoekt u een AED voor uw praktijk of wagen? Kies dan de Primedic Heartsave AED-M.

 

Heeft u vragen over bovenstaande informatie? Twijfel dan nooit om contact op te nemen met onze klantenservice medewerkers, telefonisch 0118-620074, of per mail.