Welke Zoll AED past het beste bij uw organisatie?

Het is weer tijd voor een vergelijking uit de reeks “Welke AED past het beste bij uw organisatie”? Ditmaal zullen de verschillende type AED’s uit het assortiment van Zoll onder de loep genomen worden. Hierdoor weet u straks precies welk apparaat van dit bekende merk het beste aansluit op uw situatie. Lees snel verder om erachter te komen of dit de Zoll AED Plus, Zoll AED Pro of Zoll AED 3 is.

Laten we beginnen met de Zoll AED Plus, een van s ’werelds meest verkochte AED’s. Deze opvallend gekleurde defibrillator onderscheidt zich voornamelijk van andere apparaten door de real-time reanimatiefeedback. Hierdoor wordt de hulpverlener tijdens de reanimatie ondersteund. De Zoll AED Plus geeft namelijk aan of er harder/zachter of sneller/langzamer gedrukt moeten worden tijdens de borstcompressies. Door middel van speciale elektroden (CPRD-Padz) wordt het hartritme van het slachtoffer gelezen. Deze elektroden beschikken over een blauw tussenstuk waarop de hulpverlener de handen moet plaatsen tijdens het geven van compressies. De feedback wordt niet alleen auditief maar ook visueel gegeven, namelijk op het beeldscherm van het apparaat. Daarnaast staan er aan de voorzijde van deze AED diverse pictogrammen die het reanimatieproces weergeven. Deze plaatjes lichten tijdens het reanimatieproces op, zodat de hulpverlener er aan herinnert wordt welke actie er uitgevoerd dient te worden.

Een ander voordeel van deze AED heeft te maken met de levensduur van de elektroden en batterijen. Dit is namelijk voor beide vervangingsonderdelen wél 5 jaar. De gemiddelde levensduur van een defibrillator bedraagt 10 jaar. Dit betekent dat gedurende de levensduur van de Zoll AED Plus de batterijen en elektroden slechts eenmaal vervangen hoeven te worden. Hierdoor zijn de vervangingskosten zeer laag!

Zoekt u een robuuste, opvallende, voordelige en zeer duidelijke AED? Kies dan voor de Zoll AED Plus. Deze AED wordt door zijn uitgebreide informatie door veel hulpverleners als zeer prettig ervaren. Verder zorgen de hoge stof- en waterdichtheid, handzaamheid en lage vervangingskosten ervoor dat deze defibrillator eigenlijk geschikt is voor iedere organisatie. Kortom zoekt u een AED voor uw kantoorpand, winkel, fabriek of vereniging? Overweeg dan om de Zoll AED Plus aan te schaffen. Het apparaat is overigens verkrijgbaar in een vol- en halfautomatische uitvoering.

De Zoll AED Pro kan gezien worden als de grote broer van de Zoll AED Plus. Zoals de naam Pro reeds verraad is deze AED op de markt gebracht voor de beter opgeleide hulpverleners; de professionals. De AED Pro beschikt over diverse geavanceerde opties. Zo geeft het apparaat het ECG van het slachtoffer weer op een LCD scherm en bestaat de mogelijkheid tot manuele bediening waarbij de hulpverlener zelf het moment van schokafgifte bepaald.

Door middel van een infrarood poort kunnen de reanimatiegegevens uitgelezen en geëvalueerd worden. Hierdoor kunnen de reanimatietechnieken verbeterd worden, waardoor er bij een toekomstige noodgevallen accurater gehandeld kan worden. Hoewel de Pro AED geleverd wordt met “normale” elektroden, is het ook mogelijk om de CPRD-Padz aan te sluiten. Hierdoor geeft de defibrillator, net als de AED Plus, reanimatiefeedback tijdens de inzet. Daarnaast kan het apparaat ook gemakkelijk voor kinderreanimatie gebruikt worden. Hiervoor dienen de Pedi Padz elektroden toegepast te worden. Door de rubberen behuizing is de AED Pro zeer robuust, zelfs zó robuust dat het apparaat een zogeheten droptest van 1.5 meter heeft doorstaan. Bent u een medische specialist en zoekt u een AED voor uw praktijk of wagen? Kies dan de Zoll AED Pro.

Nieuw op de markt is de Zoll AED 3, deze AED is dan ook geheel conform de nieuwste reanimatierichtlijnen geprogrammeerd. De Zoll AED 3 kan gezien worden als de opvolger voor de Zoll AED Plus. De AED is net als zijn voorganger voorzien van reanimatiefeedback, waardoor de hulpverlener optimaal door het reanimatieproces geholpen wordt. De defibrillator is daarnaast voorzien van een groot en duidelijk kleurenbeeldscherm waarop instructies worden uitgebeeld.

Verder vergt de AED 3 weinig onderhoud door het baanbrekende PlusTrac programma waarmee gegevens vanaf de AED direct via een wifi-verbinding naar een cloud toegestuurd worden. Een eventuele storing of defect wordt direct doorgegeven. Hierdoor bent u altijd verzekerd van een functionerend apparaat! Een andere handige optie van deze AED is de kinderknop, waarmee er direct naar kindermodus geschakeld kan worden. Hiervoor zijn geen speciale kinderelektroden benodigd en dat scheelt natuurlijk weer in de gebruikskosten.

Bent u opzoek naar een innovatief en geavanceerd apparaat binnen het assortiment van Zoll? Twijfel dan niet langer en kies voor de Zoll AED 3. Deze AED kan door zijn hoge stof- en waterdichtheid, robuuste behuizing en duidelijke instructies in principe gebruikt worden in iedere organisatie.

Heeft u nog vragen? Twijfel dan nooit om contact op te nemen met onze klantenservice medewerkers. U kunt hen telefonisch 0118-620074, of per mail info@medisol.nl bereiken.