Ambu Man W Next generation: Hoe traint u eenvoudig tegelijkertijd met meerdere poppen?

De Ambu Man W Next Generation is ondertussen alweer een tijdje verkrijgbaar op de markt. De eerste reacties over de vernieuwde reanimatiepop zijn veelbelovend. Zo valt de Ambu Man W bijvoorbeeld eenvoudig te koppelen met de Multi Manikin Module en is de feedback die hierop weergegeven wordt zeer duidelijk. Het is, net als bij de oude Ambu Man W reanimatiepoppen, uiteraard ook mogelijk om met meerdere poppen tegelijkertijd te trainen. Wel zo handig als u meerdere cursisten tijdens een training probeert te ondersteunen. Om dit voor elkaar te krijgen zijn er net wat meer handelingen nodig. Geen zorgen, iedereen zou dit moeten kunnen! Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe u dit kunt doen:

Wanneer u tijdens een training twee of meerdere poppen tegelijkertijd wilt gebruiken dient er tussen deze poppen een onderscheid gemaakt te worden. Eén pop zal functioneren als “master” en de overige poppen als “slave”.

Om de instellingen hiervoor juist te krijgen zet u één pop aan en verbindt u deze pop met uw Wifi- verbinding. Daarna gaat u in uw webbrowser naar: 192.168.1.1/config

Hierdoor komt u in het configuratiescherm van de Ambu pop, hier kunnen de instellingen aangepast worden.

Klik op het tweede tabblad “Network settings”. De volgende instellingen moeten hier aangepast worden:

    • Network mode: staat op Acces point en moet worden WLAN
    • DHCP/DNS: staat op Server en moet client worden

Sla onderaan de pagina de wijzigingen direct op. Doe dit voordat u doorklikt naar het volgende tabblad.ambu-man-w-software
Ga nu naar het vijfde tabblad: “System”. Hier verandert u de “Manikin mode” van Master naar Slave. Een kleine tip is om in dit tabblad direct de naam van de pop aan te passen bij het kopje “Manikin name”.  Zo kunt u namelijk op een later moment eenvoudig herkennen welke pop als master, en welke als slave ingesteld staan. Sla de wijzigingen op en schakel de pop uit."ambu-man-w-software-2\Dat was het! De instellingen zijn gewijzigd en vanaf nu kunt u tegelijkertijd trainen met beide Ambu Man W poppen. Wilt u nog een derde of zelfs vierde pop toevoegen? Herhaal dan bovenstaande stappen. Zorg ervoor dat er altijd maar één pop als Master ingesteld staat en alle andere als Slave. Wanneer u een nieuwe sessie opent op uw tablet, zullen alle poppen bovenaan het scherm zichtbaar zijn. Om de trainingsresultaten te bekijken kan er tussen de poppen geswitched worden. Het is helaas niet mogelijk om de reanimatiefeedback van alle ingeschakelde poppen tegelijk op hetzelfde beeldscherm te tonen. Besluit u op een dag uw poppen los van elkaar te willen gebruiken, let er dan even op dat de Slave instellingen gerest moeten worden. Een losse pop zal alleen werken wanneer deze als Master is ingesteld. U kunt de instellingen gemakkelijk resetten door aan de zijkant van de buikmodel de resetknop enkele seconde ingedrukt te houden. Komt u er nadat u bovenstaande uitleg gelezen heeft toch nog niet helemaal uit? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij zullen u helpen stap voor stap de poppen juist in te stellen.’,’Ambu Man W Next generation: Hoe traint u eenvoudig tegelijkertijd met meerdere poppen?