Welke Heartsine Samaritan PAD AED past het beste bij uw organisatie?

Enige tijd geleden verscheen er op het AED-Blog een bericht over de verschillen tussen de diverse Philips Heartstart AED’s. Uit de vele reacties hebben wij kunnen opmaken dat dit als zinvol werd ervaren. Vandaar dat we besloten hebben een soortgelijke vergelijking te maken voor meerdere AED-merken. Zo weet u altijd zeker de u de juiste AED van uw voorkeursmerk kiest! Vandaag zal de vergelijking tussen de diverse Heartsine Samaritan PAD AED’s gehouden worden. Bent u benieuwd welke Heartsine AED het beste aansluit bij uw organisatie? Lees dan snel verder, hieronder worden de Heartsine Samaritan PAD 350P, 360P en 500P onder de loep genomen.

De Heartsine Samaritan PAD 350P is in principe het instapmodel binnen de Heartsine AED’s. Toch is het woord “instapmodel” niet geheel terecht. Deze halfautomatische AED beschikt namelijk over uitstekende specificaties én wordt aangeboden voor een zeer vriendelijke prijs. Deze 350P is klein van formaat en wordt altijd in een handige draagtas geleverd, waardoor het apparaat zeer handzaam is. Met een IP-waarde (stof- en waterdichtheid) van maar liefst 56 spant deze AED de kroon binnen de AED-wereld. Het apparaat is hierdoor uitermate geschikt om in een buitenkast geplaatst te worden. Wat nog meer opvalt aan de 350P AED is dat het apparaat gebruik maakt van één module waarin de batterij en elektroden zitten, het PAD-PAK. Hierdoor kan er nooit verwarring ontstaan over verschillende vervangingsdata én worden de vervangingskosten gedrukt. Zo blijft de Heartsine 350P door de jaren heen een voordelige AED. Kortom, de Heartsine Samaritan 350P AED is door zijn uitstekende specificaties geschikt voor uiteenlopende organisaties. Wilt u uw AED toegankelijk maken voor een groter publiek door hem in een buitenkast te plaatsen? Dan biedt dit apparaat een perfecte uitkomst. Daarnaast kan deze AED ook prima in bijvoorbeeld een kantoorruimte, productiehal of appartementencomplex geplaatst kan worden.

Bevalt eigenlijk alles aan wat u zojuist heeft gelezen over de Heartsine 350P AED, maar wilt u liever een volautomatisch apparaat? Dan biedt de Heartsine Samaritan PAD 360P AED uitkomst! Deze AED bezit namelijk exact dezelfde specificaties als de 350P, behalve dat hij geen schokknop heeft. De 360P telt van 3 tot 1 af, waarna de schok automatisch toegediend wordt. Het is hierbij altijd belangrijk om ervoor te zorgen dat niemand het slachtoffer meer aanraakt. U heeft het moment van het toedienen van de schok namelijk niet zelf in de hand. Een zogeheten “accidentele schok” is absoluut niet gevaarlijk, maar wel heel onprettig!

Bent u opzoek naar een AED die reanimatiefeedback geeft? Dan kunt u binnen de Heartsine collectie kiezen voor de Heartsine Samaritan PAD 500P. Deze AED is zeer gebruiksvriendelijk. Als hulpverlener wordt u namelijk door middel van duidelijke aanwijzingen door het reanimatieproces heen geholpen. Door het combineren van verschillende gegevens herkent de defibrillator de diepte en snelheid van de toegediende borstcompressies. Hierdoor kan de AED u aanwijzingen geven, zoals: “druk harder” of “druk sneller”. Vindt de reanimatie plaats in een lawaaiige omgeving? Dan kunt u de feedback ook aflezen van het door led verlichte pictogram aan de voorzijde van de AED. Kortom de Heartsine PAD 500P is door zijn duidelijke feedback én zeer goede specificaties eigenlijk geschikt voor iedere hulpverlener op iedere locatie. Heeft u nog nooit een reanimatie training gehad en heeft u eigenlijk geen idee hoe een AED precies werkt? Dan is de Heartsine 500P een perfect apparaat voor u! Bent u juist een hulpverleners met meer reanimatie ervaring? Voelt u zich dan niet bezwaard om alsnog een 500P aan te schaffen. De reanimatiefeedback wordt ook door deze doelgroep als zeer prettig ervaren. En vergeet niet, zoals Heartsine zelf zegt: “Defibrilleren is makkelijk, reanimeren is het moeilijkste gedeelte”.

Heeft u nog vragen? Twijfel dan nooit om contact op te nemen met onze klantenservice medewerkers. U kunt hen telefonisch 0118-620074, of per mail [email protected] bereiken.