Philips Heartstart AED-trainer met afstandbediening

Zoals u misschien wel weet bestaat er sinds enige tijd een variant van de Philips Hearstart AED-trainers (HS1 en FRx) met afstandsbediening. Met deze afstandsbediening kunt u ervoor zorgen dat uw cursisten het correct bevestigen van de elektroden onder de knie krijgen. Zijn de elektroden juist geplakt? Klik dan verder, zodat de trainer doorgaat in het reanimatieprotocol. Zo hoeft u tijdens het trainen geen gebruik meer te maken van interne- of externe adapters. Erg handig!

Bent u geïnteresseerd in een Heartstart AED-trainer met afstandsbediening of heeft wellicht al een apparaat aangeschaft? Lees dan snel verder om een goede werking van de trainers te kunnen garanderen: Voor het in gebruik nemen van de trainer dient deze te worden voorzien van vier AA-batterijen. Deze batterijen kunt u aan de achterzijde van de trainer plaatsen. Werkt u met meerder trainers? Check dan altijd of de afstandsbediening en de trainer met elkaar corresponderen. De afstandsbediening werkt namelijk slechts bij één specifieke trainer, controleer daarom de code die op beide apparaten wordt weergegeven. Aan de achterzijde van de trainer kunt u de verschillende trainingsscenario’s terugvinden. Door middel van de blauwe I-knop kunt u eenvoudig het gewenste scenario selecteren. Hierna kunt u met de training beginnen. Waar moet u verder nog opletten?

    • Zorg ervoor dat de elektroden om een ondergrond bevestigd worden, wanneer dit niet het geval is kan de trainer niet verder naar de analyse
    • Zorg ervoor dat na gebruik de bedrading van de elektrodes netjes in de cassette wordt opgeborgen
    • Plak na elk gebruik de trainingssticker weer terug op de cassette voordat het deksel van de cassette terug wordt geplaatst
    • Controleer regelmatig de plak-laag van de elektroden

Constateert u toch een storing? Controleer de AED-trainer dan eerst op bovenstaande punten. En hier geldt natuurlijk ook: bij vragen of onduidelijkheden, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen zodat wij u verder kunnen helpen.