Maak uw AED toegankelijk voor iedere hulpverlener: plaats uw AED in een buitenkast!

Afgelopen week is de AED veel in het nieuws geweest, hierbij lag met name de nadruk op de verdubbeling van de overlevingskans bij een hartstilstand door middel van het gebruik van een AED. Heeft u een AED, of bent u van plan een AED aan te schaffen? Zorg er dan voor dat uw AED bereikbaar is voor een groter publiek dan slechts uw collega’s of clubgenoten. U kunt hier eenvoudig aan bijdragen door uw AED in een buitenkast te plaatsen. Hierdoor kunt u met een simpele stap meehelpen om zoveel mogelijk levens te redden!

Een AED is een apparaat dat niet goed tegen temperatuurverschillen en vocht kan. Hierdoor kan een defibrillator niet zomaar in een willekeurige wandkast aan de buitengevel gehangen worden. Het is namelijk belangrijk dat er een verwarmingselement aanwezig is die de temperatuur regelt. Hiervoor bestaan speciale wandkasten die geschikt zijn voor buiten plaatsing. De meest verkochte buitenkast is de Aivia 200. Deze robuuste wandkast is gemaakt van polycarbonaat en ABS, dit maakt de kast tegelijkertijd flexibel en tegelijkertijd.

Verder beschikt deze buitenkast over een luid auditief alarm van maar liefst 105dB. Deze gaat af wanneer het openen van de kast geforceerd wordt. Daarnaast is de buitenkast uitgerust met LED- verlichting waardoor de AED duidelijk te zien is. Deze verlichting wordt gereguleerd door de ingebouwde licht-sensor. Ook is de buitenkast voorzien van een ventilatiemechanisme dat ervoor zorgt dat te hoge temperaturen onderdrukt worden. Daarnaast heeft de kast ook een verwarmingselement, die gekoppeld zit aan een thermometer. Dit verwarmingselement zorgt ervoor dat er een vorstvrijklimaat gehanteerd wordt. Wanneer de temperatuur te ver daalt, zal de verwarming automatisch inschakelen. Al deze eigenschappen zorgen ervoor dat uw AED altijd in een stabiel klimaat hangt. Zo weet u zeker dat uw defibrillator op ieder moment van het jaar klaar is voor gebruik.

Bent u na het lezen van bovenstaande tekst overtuigd van het belang van toegankelijke AED\’s? Twijfel dan niet langer en schaf een buiten wandkast aan. Zo kunt ook u bijdragen aan het redden van levens. ‘,’Maak uw AED toegankelijk voor iedere hulpverlener: plaats uw AED in een buitenkast!