Sneak Preview: Physio Control Lifepak CR2

Vandaag gezien op de Emergency Services Show in Birmingham en vanaf morgen te bewonderen op het ERC congres in Reykjavik; de nieuwe Physio Control Lifepak CR2 AED. Het nieuwste telg uit de indrukwekkende lijn van AED’s van Physio Control wacht nog op CE goedkeuring. Daarna begint de grote verspreiding en is deze publieke defibrillator beschikbaar voor een grote doelgroep.

img_0038

Uiterlijke kenmerken
We zagen de trainer van de CR2 en hebben ons laten informeren dat de AED nagenoeg hetzelfde uiterlijk krijgt. Hij is compact, van een witte kunststof klep en met een handvat. De statusindicator geeft een helder knipperend groen licht dat aan de voorzijde van de AED te zien is. Met het openen van de klep start het apparaat direct op en komen de elektroden tevoorschijn die met een rode hendel uit de verpakking kunnen worden getrokken. De elektrodenset is een cassette die stevig in de AED zit bevestigd. Op de geopende AED zijn 4 knoppen te zien: een taalkeuzeknop, de aan/uit knop, een kinderreanimatie-knop en tot slot een schok-knop.
Die laatste is alleen bij de half-automaat actief. Er zal ook een volautomatische AED op de markt komen. De prijs van de CR2 is nog niet bekend, maar zal naar verwachting iets boven de voorganger CRplus uitkomen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Specificaties
De Lifepak CR2 krijgt 8 jaar fabrieksgarantie mee. De batterij en elektrodenset gaan 4 jaar mee voor ze vervangen moeten worden. De water en stof-bestendigheid is vastgesteld op IP55 wat betekend dat deze AED zich met de besten kan meten. Gesproken aanwijzingen van de Lifepak CR2 zouden vrij uitgebreid moeten zijn ten opzichte van de andere AED’s: zo is ons vertelt dat bijvoorbeeld de diepte van de borstcompressie wordt genoemd als geheugensteuntje aan de hulpverlener. Het schokprotocol loopt net als bij de andere Lifepak AED’s op tot 360 Joule.

App
Physio Control heeft tegelijk met de Lifepak CR2 een app ontwikkeld om AED’s te beheren. Deze app, die ook in een browser variant zal verschijnen, zorgt dat een organisatie zijn verschillende AED’s makkelijk kan bewaken. De Lifepak CR2 AED’s zijn met wifi of mobiele data (optie) verbonden met de database waar een melding wordt ingesteld wanneer een AED wordt weggenomen, geopend of wanneer een controle nodig is.

img_6239