Welke Philips Heartstart AED past het beste bij uw organisatie?

Zoekt u een AED en gaat uw voorkeur uit naar een apparaat van een vooraanstaand merk? Dan is het waarschijnlijk niet moeilijk om uw keuze op een AED van Philips te laten vallen. Philips biedt verschillende AED’s aan die geschikt zijn voor uiteenlopende situaties. Benieuwd welke Philips AED het beste aansluit bij uw organisatie? Hieronder worden de Philips Heartstart HS1, FRx en FR3 onder de loep genomen. Lees dus snel verder om er achter te komen welk apparaat voor u het meest geschikt is.

Het instapmodel binnen het Philips AED-assortiment is de Heartstart HS1 AED. Dit apparaat is zeer gemakkelijk te bedienen en is hierdoor in principe geschikt voor iedereen. Dankzij de handige informatieknop wordt u namelijk tijdens een reanimatie van uitgebreide informatie voorzien. Zo vertelt de AED exact welke stappen u dient te doorlopen om het apparaat op correcte wijze te gebruiken. Daarnaast kunnen de elektroden haast niet over het hoofd gezien worden, deze zitten namelijk in een opvallende cassette aan de voorkant van de AED. Deze cassette opent u eenvoudig door aan de hendel te trekken. Door de helderblauwe kleur is dit apparaat herkenbaar voor iedereen. Voor vochtige omgevingen, zoals bijvoorbeeld zwembaden of AED-buitenkasten, is deze AED minder geschikt. De stof- en waterdichtheid waarde van dit apparaat is namelijk prima geschikt voor plaatsing (en gebruik) binnenshuis, maar helaas niet toereikend genoeg voor plaatsing buitenshuis en plaatsing in ruimtes met een hoge vochtigheid. Kortom, de Philips Heartstart HS1 is een duidelijk en opvallend apparaat dat voornamelijk geschikt is voor plaatsing in bijvoorbeeld een kantoor, sportkantine of appartementencomplex.

Bent u juist opzoek naar een AED die wél in een buitenkast of vochtige/ stoffige omgeving geplaatst kan worden? Dan biedt de Philips Heartstart FRx uitkomst voor u. De FRx kan gezien worden als de grote broer van de HS1. Door de rubberen omranding is dit apparaat een stuk robuuster, daarnaast is de stof en waterdichtheid waarde ook aanzienlijk hoger. De FRx onderscheidt zich het meest van de HS1 met betrekking tot kinderreanimatie. De FRx AED maakt namelijk geen gebruik van speciale kinderelektroden. Door middel van een zogeheten “kindersleutel” kan de AED worden omgezet naar de kindermodus. Het voordeel hiervan is dat de kindersleutel slechts eenmalig aangeschaft dient te worden en dat hier geen houdbaarheidsdatum aan gekoppeld is. Dit scheelt weer in de gebruikskosten! Net als de HS1 AED heeft de FRx ook een informatieknop die tijdens de reanimatie extra informatie aan u verstrekt. Oftewel, de Philips FRx is dankzij zijn hoge stof- en waterdichtheid, de informatieknop en de speciale kindersleutel geschikt voor plaatsing in iedere organisatie. Dit apparaat kan bijvoorbeeld perfect geplaatst worden in een fabriekshal, een zwembad of buiten aan de gevel.

Heeft u meer ervaring met reanimeren en het gebruik van een AED? Dan sluit de Philips Heartstart FR3 waarschijnlijk het beste aan bij uw profiel. In vergelijking tot bovengenoemde AED’s is dit apparaat het meest geavanceerd. Zo gaat de FR3 AED direct aan bij het openen van de draagtas en zijn de elektroden ook meteen klaar voor gebruik, deze zitten namelijk niet verpakt in folie. Deze AED beschikt over een LCD- kleurendisplay waarop instructies uitgebeeld worden en wordt standaard geleverd in het Engels. Andere talen zijn optioneel beschikbaar en door middel van speciale taalkaarten in te stellen. Ook is het mogelijk dit apparaat uit te breiden met een ECG-optie, het hartritme zal dan zichtbaar zijn op het display. Net als de FRx AED wordt er bij de FR3 AED gebruikt gemaakt van een speciale kindersleutel. Het apparaat past dan automatisch het reanimatie- protocol en de schokenergie aan. De kindersleutel is optioneel verkrijgbaar en dient ook bij deze AED slechts eenmalig aangeschaft te worden. Door de hoge stof- en waterdichtheid kan de FR3 in principe overal geplaatst worden. Kortom, bent u een medische professional en bent u opzoek naar een AED voor in uw praktijk, zorgcentrum of auto? Dan sluit de Philips FR3 het meest aan bij uw situatie.

Mocht u na het lezen van dit bericht vragen of opmerkingen hebben, neem dan gerust contact op met onze klantenservice. U kunt hen bereiken via 0118-620074 of [email protected]