Nieuwe AED op komst: de ZOLL AED 3

Na jarenlange research brengt ZOLL dit jaar dan eindelijk zijn langverwachte nieuwe AED uit, de ZOLL AED 3. De ZOLL AED 3 kan gezien worden als de opvolger van de alom bekende ZOLL AED Plus. Maar wat is er nu eigenlijk verandert? Het antwoord op deze vraag vindt u hieronder.

Allereerst is het met het nieuwe apparaat mogelijk een cloud- verbinding te maken tussen de AED en bijvoorbeeld een tablet. De AED stuurt dan automatisch test rapporten door en eventuele foutmeldingen. Volgens ZOLL is het hierdoor niet meer noodzakelijk om de AED te laten inspecteren door een onderhoudsmonteur. Deze software moet nog wel apart worden aangeschaft.

Verder is het reanimatieprotocol van de ZOLL AED 3 aangepast naar de nieuwste richtlijnen waarbij de compressiediepte tussen de 5-6cm dient te zijn en waarbij op z’n minst 100-120 compressies per minuut gegeven dienen te worden. Uiteraard maakt ZOLL hierbij slim gebruik van, zoals we dat reeds van de ZOLL AED Plus kennen, de “real-time CPR feedback” technologie. Tevens zijn de bijbehorende elektroden (CPR Uni-padz) universeel te gebruiken bij zowel kinder- als volwassenreanimatie.

Tot slot beschikt het apparaat over een groot kleurenbeeldscherm met duidelijke instructies en is het mogelijk om de AED van een ECG weergave te voorzien. Kortom de specificaties van de Zoll AED 3 klinken allemaal veelbelovend.
De exacte aanschafprijs van de semi-automatische versie bedraagt € 2145,- en van de volautomatische versie € 2245,-.