Baby reanimatiepoppen, wat zijn de mogelijkheden?

Ons AEDwinkel testteam is weer druk aan het testen geslagen. Afgelopen week heeft het testteam de baby reanimatiepoppen eens flink onder de loep genomen. Bekijk hieronder het volledige verslag van de test.

Trainingsbureaus die op zoek zijn naar een baby reanimatiepop hebben de keuze uit 4 poppen. Laerdal heeft er twee in het assortiment, de Baby Anne en de Resusci Baby QCPR. Daarnaast hebben zowel Ambu als Prestan een baby pop. Tussen deze 4 reanimatiepoppen zitten veel verschillen.

Ambu Baby

Ambu Baby

De Ambu Baby is een veelgebruikte baby reanimatiepop vanwege een eenvoudig gebruik. De pop heeft een afneembaar gezicht waarachter een luchtzak in het hoofd kan worden gestopt. Wanneer er lucht wordt ingeblazen zorgt de overdruk in het hoofd ervoor dat de borstkas zichtbaar omhoog komt. Er hoeft geen borsthuid te worden opengemaakt om de luchtzak te vervangen. Qua levensechtheid is deze pop een gulden middenweg. Het is niet heel realistisch om de stugge borst in te drukken, maar de stijfheid van het materiaal zorgt voor een goede oefening.

Link naar de Ambu Baby reanimatiepop

 

 

Laerdal Baby Anne

verstikkingsoefening

De Laerdal Baby Anne is vooral een verstikkingspop. Deze pop heeft een stoffen binnenwerk en een plastic rib waarachter een long kan worden bevestigd. Bij de reanimatiepop worden vreemde voorwerpen geleverd, dat zijn kleine propjes die in de mond van de pop kunnen worden gestopt en die de luchtweg blokkeren. Door stevige slagen op de rug schiet het voorwerp los. Prima om verstikkingsoefeningen mee te doen dus. Minder nuttig is deze pop voor het oefenen van borstcompressies. Door de vulling voelt het weinig realistisch en er is geen sprake van een feedback mechanisme.

Link naar de Laerdal Baby Anne verstikkingspop

 

 

Laerdal Resusci Baby QCPR

resusci baby

Voor de trainingsbureaus die de oefening van reanimatie op babys serieus nemen is er eigenlijk maar één echte optie en dat is de Resusci Baby QCPR. Dit is de enige baby reanimatiepop met een uitgebreid feedbackmechanisme met registratiemogelijkheden. De Europese Reanimatieraad onderstreept het belang van feedback tijdens de training en dit is de enige baby reanimatiepop die volop feedback mogelijkheden heeft. In combinatie met de Simpad Skillreporter of de PC software kunnen prestaties van de cursisten worden bijgehouden over meerdere scholingsmomenten. Deze Resusci Baby QCPR presteert het best op levensechtheid, hygiëne maatregelen en feedback. Het enige nadeel is de hogere prijs. Maar het valt niet te ontkennen dat een trainingsbureau zich als serieuze opleider neerzet met deze goed uitgeruste pop.

Link naar de Laerdal Resusci Baby QCPR reanimatiepop

 

Prestan Baby

prestan baby

Voor veel trainingsbureaus is de Prestan Baby een verstandige keuze door de reanimatiefeedback. Lampjes in de luier van de baby schijnen groen wanneer de borstcompressies diep genoeg zijn, wanneer de frequentie klopt en ook of de beademing in orde is. Het grootste nadeel van deze pop vinden we dat de levensechtheid te wensen over laat. Prestan poppen laten weinig over aan het gevoel van de cursist. De pop verklapt door een klikkend geluid wanneer de borstcompressies diep genoeg zijn.

Link naar de Prestan Baby reanimatiepop

 

 

Vergelijking baby reanimatiepop


Conclusie

Bent u op zoek naar een eenvoudige pop, waarmee u meer de nadruk legt op verstikking en niet zo zeer op reanimatie kies dan voor de Laerdal Baby Anne.
Wilt u juist wel trainen op baby reanimatie, dan is de Ambu Baby de geschikte pop voor u.
Traint u normaal gesproken altijd met de functie reanimatiefeedback? Laat uw cursisten kennis maken met de Prestan Baby.
Wilt u uw baby reanimatie training nóg uitgebreider en zeer realistisch laten verlopen, kies dan voor de geavanceerde Laerdal Resusci Baby QCPR.