Welke Basic Life Support producten sluiten aan op de nieuwe reanimatierichtlijnen?

u de nieuwe reanimatierichtlijnen gepubliceerd zijn door de Europese Reanimatie Raad, mag het duidelijk zijn dat deze benadrukken hoe belangrijk reanimatie feedback tijdens de trainingen is. Om de kwaliteit van uw Basic Life Support trainingen, kunt u het beste gebruik maken van geavanceerde reanimatiepoppen met de feedback optie. Verder is in het dagelijkse leven aan te raden om  AED’s te gebruiken die de, al dan niet (on)geschoolde, hulpverlener ondersteunen én feedback geven tijdens dit proces.

Welke producten sluiten het beste aan op deze aanbevelingen?

Betreffende de reanimatiepoppen, des te meer feedback des te beter. Verschillende metingen en duidelijke feedback zullen de cursisten altijd ten goede komen. Op dit moment sluit de Laerdal Resusci Anne QCPR hierbij het best op aan. Zeker in combinatie met de Skillguide of de nog uitgebreidere Simpad Skillreporter. Is uw budget wat kleiner, maar bent u toch op zoek naar een geavanceerde reanimatiepop? Denkt u dan eens aan de AMBU Man I of W. Wanneer uw budget onder de €250,- ligt, kiest u dan voor de reanimatiepoppen van Presta. Zij beschikken namelijk over de beste feedback in dit segment. De AMBU Uniman Sam en de Laerdal Little Anne beschikken slechts over basis metingen. Zoekt u een pediatrische reanimatiepop? Dan is de Laerdal Resusci Baby QCPR het meest uitgebreid, daarnaast is er nog de Prestan Baby die basis feedback geeft.

Met betrekking tot de AED’s zijn er vele apparaten die een ingebouwde reanimatiefeedback verschaffen. De Heartsine Samaritan PAD 500P, Cardiac Science Powerheart G5 en de Zoll AED Plus geven de hulpverlener allemaal informatie over de gegeven compressiediepte tijdens het reanimatieproces. Door middel van audio- en visuele instructies over deze gegeven compressies, worden de overlevingskansen van de patiënt aanzienlijk vergroten. Zoekt u een AED die informatie verstrekt tijdens het reanimeren, maar die geen specifieke feedback versterkt? Dan sluiten de apparaten van Philips het beste aan bij uw wensen. Met één druk op de informatieknop worden extra instructies gegeven. Wanneer de hulpverlener beter geschoold is en deze extra informatie niet nodig heeft, zullen deze apparaten niet constant instructies verlenen waardoor de hulpverlener geconcentreerd te werk kan gaan.

Wenst u meer informatie, of heeft u interesse in de aankoop van een van deze producten? Bezoekt u dan alstublieft www.aedwinkel.nl of neem contact op met onze klantenservice.