Lifepak 500 End Of Life per 31 januari 2015

Zojuist hebben wij bericht ontvangen van Physio-Control dat de Lifepak 500 AED “End Of Life” wordt verklaard per 31 januari 2015.

Dat betekent concreet dat de blijvende beschikbaarheid van accessoires niet meer wordt gegarandeerd. In de praktijk betekent dit dan ook vaak dat er na deze datum geen nieuwe elektroden en batterijen meer worden geproduceerd. Voor wat betreft de elektroden zal dit geen probleem opleveren, aangezien de Quik-Combo elektroden ook door nieuwere modellen AED’s worden gebruikt. Deze zullen naar verwachting nog lange tijd beschikbaar blijven.

Het is echter onzeker of dat ook het geval zal zijn voor de batterij voor de Lifepak 500.

Physiocontrol-MedisolHet “End of Life” verklaren van oudere typen AED’s is niet ongebruikelijk. De laatste Lifepak 500 AED werd namelijk in 2007 geproduceerd. Vaak is het dan policy om de ondersteuning nog enkele jaren door te laten lopen. In het geval van de Lifepak 500 AED is dat dus in totaal 8 jaar lang geweest.

In samenwerking met Physio-Control is Medisol een actie gestart om Lifepak 500 bezitters tegen gereduceerde prijs hun oude AED om te laten ruilen voor een nieuwe AED. Meer informatie over deze inruilactie