Garantietermijn Philips Heartstart HS1 en FRx naar 8 jaar

Philips heeft ons zojuist bevestigd dat de garantietermijn van de AED-modellen Heartstart HS-1 en Heartstart FRx verhoogd wordt van 5 naar 8 jaar. Deze verlenging van de garantie gaat met terugwerkende kracht in, en geldt voor alle AED’s die zijn gefabriceerd vanaf 1 december 2011.

Deze lange garantietermijn van 8 jaar geldt momenteel als langste garantietermijn die in Nederland geldt op AED’s. In de Verenigde Staten wordt de Heartsine Samaritan PAD aangeboden met 10 jaar garantie, maar vooralsnog geldt deze garantietermijn niet voor Nederlandse Heartsine AED’s.

Een overzicht van de actuele garantietermijnen op AED’s:

8 jaar

  • Medtronic Physio-Control Lifepak CR Plus
  • Philips Heartstart HS-1
  • Philips Heartstart FRx

7 jaar

  • Cardiac Science Powerheart G3
  • GE Responder
  • Heartsine Samaritan PAD 300P en 500P
  • Zoll AED Plus

6 jaar