Nieuwe AED van Cardiac Science op komst

Cardiac Science brengt later dit jaar een nieuwe AED uit: de Powerheart G5 AED. De eerste specificaties zijn onlangs aan ons bekend gemaakt: Evenals de Zoll AED Plus, zal de nieuwe Cardiac Science Powerheart G5 AED een systeem van reanimatie-feedback kennen, die de snelheid en de diepte van de borstcompressies registreert. Standaard heeft deze AED de mogelijkheid voor tweetaligheid, maar in de BeNeLux zal deze meertaligheid waarschijnlijk niet worden geactiveerd.

De AED is verder iets kleiner dan de huidige G3-serie, qua specificaties zijn er echter veel overeenkomsten, zoals de 7-jaarsgarantie op de AED en de 4-jaars onvoorwaardelijke garantie op de batterij van de AED. Momenteel zijn er nog geen afbeeldingen van de Powerheart G5 beschikbaar.

De exacte verschijningsdatum is vooralsnog niet bekend gemaakt, en ook de adviesprijs is nog niet bekend. Wel zal de Powerheart G5 iets hoger geprijsd worden dan de huidige Powerheart G3-serie. De nieuw te verschijnen Powerheart G5 zal naast de Powerheart G3-serie blijven bestaan.