Produktie Welch Allyn AED 10 gestopt

Uit betrouwbare bron hebben wij vernomen dat de Welch Allyn AED10 inmiddels niet meer in produktie is. Dat betekent dat op korte termijn deze AED ook niet meer te koop zal zijn, zodra de huidige voorraad verkocht zal zijn.

De Welch Allyn AED10 was met name binnen de huisartsenwereld een populaire AED. Helaas kampte het apparaat eerder al met diverse recalls, en de AED is ook enige tijd uit produktie genomen. In november 2009 werd de produktie weer hervat, maar dan in de fabrieken van Zoll, en niet meer door Welch Allyn zelf (zie ook http://www.aed-blog.nl/2009/11/welch-allyn-aed-10-weer-in-produktie/59).

De definitieve stopzetting van de produktie kwam overigens niet als een verrassing: In november berichtten wij al van de stopzetting van de Welch Allyn op de Amerikaanse markt (http://www.aed-blog.nl/2009/11/welch-allyn-aed-10-weer-in-produktie/59). Toen waren er echter nog geen aanwijzingen dat de produktie elders ook stopgezet zou worden, dat is nu dus wel het geval.

Uiteraard zullen accessoires voor de Welch Allyn AED10 nog gewoon beschikbaar blijven, deze zijn verkrijgbaar via de gebruikelijke kanalen.