Steeds langere garantietermijn op AEDs

garantieHet laatste jaar lijkt zich een nieuwe ontwikkeling voor te doen op het gebied van AEDs: De garantietermijn wordt steeds langer. Op dit moment is een garantieperiode van 5 jaar nog steeds gebruikelijk en het meest voorkomend, toch zijn er steeds meer AEDs die te verkrijgen zijn tegen een langere garantieperiode.

Sinds vorige maand hebben bezitters van een recent aangeschafte Zoll AED Plus bijvoorbeeld de mogelijkheid om 2 jaar extra garantie te verkrijgen op hun AED door deze aan te melden bij Zoll. Hiermee komt de garantieperiode van de Zoll AED Plus op 7 jaar. Medtronic gaat al een stapje verder, en geeft maar liefst 8 jaar garantie op de Medtronic Lifepak CR Plus, momenteel de langste garantieperiode op de markt. Toch wordt er steeds meer gestunt met de garantietermijn, een Amerikaanse AED-aanbieder heeft momenteel een actie waarbij de Heartsine Samaritan PAD geleverd wordt met een garantietermijn van maar liefst 10 jaar, dat is 3 jaar bovenop de garantieperiode van 7 jaar.

Een overzicht van de actuele garantietermijnen vanuit de fabrikanten:

  • 2 jaar garantie: Primedic HeartSave PAD
  • 7 jaar garantie: Cardiac Science, General Electric en Heartsine AEDs
  • 8 jaar garantie: Medtronic Lifepak CR Plus
  • Voor alle overige AEDs geldt momenteel de garantietermijn van 5 jaar.

De geldende garantietermijnen kunt u ook nog eens nakijken in het complete AED overzicht >>!