Delta Lloyd stopt met AED Verzekeringen

Onlangs is bekend geworden dat het niet langer mogelijk is om verzekeringen voor AED’s af te sluiten bij Delta Lloyd. Dat meldt de website van de Nederlandse Hartstichting. In 2008 startten ING Insurance & Risk Consultancy en Delta Lloyd de mogelijkheid om een AED te verzekeren. Op verzoek van de Nederlandse Hartstichting werd deze verzekering tegen kostprijs ter beschikking gesteld.

AED Verzekering

In de praktijk had deze verzekering helaas nogal wat beperkingen. Zo konden alleen AED’s tot maximaal één jaar oud verzekerd worden. Daarnaast was de maximale looptijd van deze verzekering 3 jaar, terwijl de garantieperiode en verwachte levensduur van de AED veel hoger ligt. Afhankelijk van de locatie waar de AED komt te hangen kon een eigen risico gerekend worden tot € 500,-. Veel bezitters van AED’s kozen er daarom de afgelopen jaren voor om hun AED niet te verzekeren.

Medisol, marktleider in de verkoop van AED’s in Nederland, biedt nog steeds AED Verzekeringen aan via www.aedverzekering.nl. Deze AED verzekering is niet gebaseerd op een financiële vergoeding na diefstal, maar op basis van vergoeding in natura. Lees er meer over op deze website!

You May Also Like

Shares