Verkoop van de Telefunken Defibrillator gestart!

*** De fabrikant van Telefunken AED’s, Defiteq International BV, is in december 2013 failliet gegaan, sindsdien worden er geen onderdelen voor deze AED meer geproduceerd. Klik HIER voor meer informatie. ***

Zoals eind vorig jaar al was aangekondigd, verschijnt medio mei de eerste in Nederland geassembleerde AED: De Telefunken Defibrillator. De eerste afbeeldingen zijn inmiddels openbaar gemaakt, en tevens zijn de eerste specificaties en prijzen bekend. In dit bericht delen wij u alvast deze informatie!

Het merk Telefunken

Telefunken is van oorsprong een samenwerkingsverband van de Duitse bedrijven AEG en Siemens. De AED van Telefunken wordt echter geheel in Eindhoven geassembleerd, en is daarmee de eerste AED van Nederlandse bodem. De Telefunken AED is gebaseerd op meer dan 10 jaar ontwikkeling, en daardoor uiterst bedrijfszeker. Er is veel aandacht besteed aan de duidelijkheid van de spraakbegeleiding. De AED is op het moment van introductie weliswaar de goedkoopste AED op de Nederlandse markt, maar biedt veel meer dan de lage prijs alleen.

 

Enkele opvallende specificaties:

  • Wisselende energieniveaus aangepast op de patiënt voor extra effectiviteit;
  • Maximale energieniveau 300 J bifasisch;
  • Continue impedantiemeting, bewegingsdetectie, ademhalingsdetectie en controle van de elektrode contactkwaliteit;
  • Dagelijkse en maandelijkse zelftesten;
  • Elektroden en batterij hebben een levensduur van 3 jaar;
  • I.c.m. met een servicecontract gratis vervanging van batterij en elektroden na een inzet;
  • Maar liefst 6 jaar garantie;
  • Extra hulp tijdens een inzet door middel van een druk op de info-knop;
  • Asystoliedrempel van slechts 80 µv;
  • Communicatie middels USB 2.0 aansluiting.

 

Verkoop gestart!

Medisol, de exclusieve professionele distributeur voor de Telefunken Defibrillator in de Benelux, verwacht dat de vraag naar deze AED groter zal zijn dan de eerste voorraad. Vandaag is dan ook een voorinschrijving van start gegaan via diverse kanalen. De Telefunken Defibrillator halfautomaat (type HR-1) is naar verwachting medio mei verkrijgbaar voor € 849,- exclusief BTW (€ 899,95 inclusief 6% BTW), en is hiermee de goedkoopste AED die verkrijgbaar is op de Nederlandse markt. Later dit jaar verschijnt er ook een volautomatische versie van de Telefunken Defibrillator (type FA-1), de prijs voor deze AED wordt € 50,- hoger.

Meer informatie op de website www.telefunkendefibrillator.nl 

You May Also Like

Shares