Zoll Service Center van start gegaan met upgrades Zoll AED Plus

Het Zoll Service Center is van start gegaan met een grote operatie in Nederland: Het upgraden van enkele duizenden Zoll AED Plus AED’s, zodat deze weer voldoen aan de nieuwste reanimatierichtlijnen ERC2010. De afgelopen weken zijn alle Zoll klanten met een servicecontract reeds benaderd, nu staat de inschrijving open voor alle bezitters van een Zoll AED Plus.

Wijzigingen

Eén van de belangrijkste wijzigingen die zijn veranderd in de nieuwe reanimatierichtlijn 2010 is de diepte van de thoraxcompressie: Voorheen gold een diepte van 4-5 cm, dat is nu 5-6 cm geworden. Verreweg de meeste AED’s hoeven daarom niet geupgrade te worden. Dat geldt echter wel voor de Zoll AED Plus: Deze AED is immers de enige AED met een feedbacksysteem van de diepte van de hartmassage, en die diepte moet dus softwarematig worden aangepast!

Aangepaste instructies

Naast deze wijziging in diepte voor thoraxcompressies zijn er nog enkele kleine wijzigingen die met deze upgrade worden aangepast: Bij voorgaande versies werden de instructies zoals “Blijf rustig. Controleer het bewustzijn. Vraag om hulp” tweemaal gesproken, met deze upgrade worden deze teksten nog maar éénmaal gesproken. Verder geeft de AED nu vaker feedback zoals “druk harder” of “goede compressies”, voorheen was dat beperkt tot éénmaal in de 2 minuten. De instructies “Start reanimatie” en “ga verder met reanimatie” tenslotte, worden nu herhaald na 10 seconden in plaats van 15 seconden, dit alles met als doel om de oderbreking tussen de thoraxcompressies zo kort mogelijk te houden.

Deze upgrade is overigens niet verplicht, maar Zoll raadt klanten wel aan om de AED te upgraden, zodat de reanimatiefeedback weer voldoet aan de actuele reanimatierichtlijn.

3 upgrademogelijkhedenZoll AED Plus Upgrade

Om uw huidige Zoll AED Plus te voorzien van de meest actuele software, kunt u er voor kiezen om dit zelf te doen:

Zelf upgraden: kosteloos

U kunt de AED zelfstandig en kosteloos upgraden. Hiervoor heeft u een computer nodig met een infrarood verbinding, of een losse infraroodlezer gebaseerd op USB. U kunt voor de upgrade dan de volgende website bezoeken: http://www.zoll.com/AEDPlusUpgrade Middels het doorgeven van het serienummer van uw AED en het invullen van uw persoonsgegevens krijgt u toegang tot de benodigde software met bijbehorende documentatie. Aan de hand van die gegevens kunt u de upgrade zelf uitvoeren.

Het zelf uitvoeren van dergelijke upgrades kan wel eens problemen opleveren, bovendien heeft niet iedereen een infraroodverbinding beschikbaar. Indien u dit wenst, kan het Zoll Service Center de upgrade voor u uitvoeren, dat kan op 2 verschillende manieren:

1 – Upgraden door uw AED te verzenden naar het Zoll Service Center: € 59,-

U kunt uw AED voor een bedrag van € 59,- door Zoll laten upgraden. U kunt uw AED naar het Service Center opsturen (deze kosten komen wel voor uw rekening), vervolgens zal Zoll uw AED voorzien van de upgrade, en deze via UPS naar u terugsturen. De kosten voor verzending zijn bij de prijs inbegrepen. http://www.zollaed.nl/index.php/zoll/aed-service/zoll-upgrade-basis.html

2 – Upgraden bij u op lokatie door één van de servicemonteurs: € 139,-

Wilt u helemaal nergens meer naar omkijken? Dan kunt u uw AED voor slechts € 139,- bij u op lokatie laten upgraden door één van de servicemonteurs. http://www.zollaed.nl/index.php/zoll/aed-service/zoll-upgrade-extra.html

Meer informatie en aanmelden?

Meer informatie over de Zoll upgrades vindt u op www.zollaed.nl

You May Also Like

Shares