Introductie nieuwe reanimatiepop in Nederland

Afgelopen vrijdag is op de AED Resellerdag, welke gehouden werd in Middelburg, een nieuw merk reanimatiepop gelanceerd voor de Nederlandse reanimatiemarkt: de Practi-MAN. Deze nieuwe reanimatiepop van de Spaanse fabrikant Vimetecsa was eind vorig jaar al getoond op het ERC-congres in Porto als de reanimatiepop Björn, maar is inmiddels verder doorontwikkeld.

De Vimetecsa CPR Simulator Practi-Man is de eerste reanimatiepop met een volwassen en kinderstand. Door een simpele draaiknop aan de achterzijde van de reanimatiepop kan gekozen worden voor de kinder-stand of volwassen reanimatie. Door middel van een kliksysteem wordt aangegeven of de thoraxcompressies diep genoeg zijn geweest en of deze op de juiste plaats worden gegeven. Uiteraard voldoet de Practi-Man aan de recente reanimatierichtlijnen conform ERC
2010.

Het geven van de juiste beademing is bij deze reanimatietorso erg realistisch. De longen kunnen alleen gevuld worden wanneer het hoofd op de juiste positie ligt, bovendien komt de thorax pas echt omhoog als deze “head tilt” op een juiste wijze gecombineerd wordt met het dichtdrukken van de neus. Schoonmaken van de Practi-Man is heel eenvoudig: De huid, pop en eenrichtingsklep kunnen heel eenvoudig worden schoongemaakt. Door het kleine aantal onderdelen is het in- en weer uit elkaar halen ook erg eenvoudig en snel. Daarnaast is het werken met de Practi-Man ook erg hygiënisch, doordat de eenmaal ingeblazen lucht niet via de mond weer naar buiten wordt geblazen, maar via een systeem met een éénrichtingsklep.

De borsthuid van de Practi-Man is realistisch vormgegeven met de noodzakelijke anatomische markeringen om een goede positie van de handen te kunnen bepalen voor thoraxcompressies. Deze huid voelt realistisch aan, en is bovendien zeer eenvoudig schoon te maken, waardoor het geen probleem is om AED-oefenelektroden op de Practi-Man te plakken. Verwijderen gaat namelijk heel eenvoudig en zonder lijmresten. De Practi-man is ook eenvoudig mee te nemen door het geringe gewicht, de Practi-Man weegt maar net iets meer dan 1,5 kg.

You May Also Like

Shares