Gelijktijdige hartstilstand vader en zoon

Minuten na elkaar werden vader en zoon getroffen door hetzelfde noodlot: ze stierven aan de gevolgen van een acuut hartinfarct.

Het overkwam een 56-jarige man in Saoedi-Arabië, maar ook zijn hevig geschrokken zoon. Dit absolute rampscenario voltrok zich onlangs voor de ogen van aanwezige familieleden en artsen in een ziekenhuis in de zuidelijke provincie Asir, in de Arabische Emiraten. Twee plotselinge sterfgevallen in amper vijf minuten, een tragisch unicum. ,,Zowel de nabestaanden als het ziekenhuispersoneel toonden zich hevig geschokt over de dood van de twee verwante mannen”, schrijven de Arabische Engelstalige kranten Sharq Daily en Emirates 24/7.

De situatie ontspoorde toen de radeloze zoon binnenstormde, juist op het moment dat artsen van het ziekenhuis in Asir probeerden zijn vader te reanimeren nadat diens hart het ineens had begeven. Toen de zoon zag hoe erg zijn vader er aan toe was, werd de jongen hysterisch. ,,Hij begon te roepen en te schreeuwen en zakte op de grond in elkaar”, zo beschrijven de kranten. De jongeman werd door zijn broers en verplegers op het bed naast dat van zijn vader gelegd. Alle hulp kwam evenwel te laat. De zoon overleed luttele minuten na zijn vader.

Of in dit drama sprake was van een erfelijke aanleg voor acuut hartfalen, vermelden de Arabische kranten niet.

You May Also Like

Shares