RAVU ziet af van samenwerking met Hartveiligwonen van Connexxion

Wijk bij Duurstede

Eerdere berichten ten spijt wil de ambulancedienst RAVU niet samenwerken met Hartveiligwonen. Een klap in het gezicht van de hardwerkende vrijwilligers van AED Hartstikke nodig. De gelijknamige stichting is niet alleen teleurgesteld, maar vooral ook boos.

Alarmering

“Wij hebben alles gereed”, vertelt Jan Oechies,voorzitter van AED HartstikkeNodig. “Er ligt een uitstekende overeenkomst tussen de gemeente, de RAVU en onze stichting. Wij hebben intensief contact gehad met de provider die de alarmering zou realiseren. Deze organisatie, Hartveilig wonen, een onderdeel van Connexxion, is een grote speler in het patiëntenvervoer. Zij hebben ons verzekerd dat alles met de RAVU in kannen en kruiken was. Alle vrijwilligers en alle beschikbare AED’s waren ingevoerd in het systeem toen de RAVU ons onlangs berichtte dat ze er vanaf zien om met Hartveiligwonen samen te werken. De RAVU wil wachten op landelijke richtlijnen. Wij zijn teleurgesteld. En woest.”

Ook wethouder verontwaardigd

Wethouder Burger en Oechies hebben ieder voor zich hun verontwaardiging en teleurstelling laten blijken. De RAVU heeft toegezegd naar een tussenoplossing te zoeken, meldt Oechies. De afgelopen week heeft de stichting echter niets meer van hen vernomen. Met de moed in de schoenen heeft de voorzitter afgelopen vrijdag de 180 vrijwilligers via de mail op de hoogte gesteld. “’Die begrijpen er niets van omdat overal in het land vrijwilligers worden aangesloten als ‘first responder’ bij een reanimatie.”

Vrijwilligersavond

AED Hartstikkenodig houdt op 7 juni vanaf 19.30 uur een vrijwilligersavond in de raadzaal van het gemeentehuis. Oechies hoopt dan meer informatie te kunnen geven. De teleurgestelde vrijwilligers laten zich niet uit het veld slaan. Daags voor Koninginnedag is een kast met een AED opgehangen aan de gevel van Restaurant de Engel aan de Markt. Joost Vernooij van de Engel heeft de sleutel van de kast achter de bar gehangen en is bij een calamiteit in de binnenstad direct beschikbaar. Op de kast is te lezen waar nog meer sleutels hangen.

You May Also Like

Shares