Defibtech kondigt software-correctie aan voor Lifeline AED

Defibtech heeft bekend gemaakt dat het een software-correctie aan het voorbereiden is voor de DDU-100 Serie AED’s met software 2.004 en ouder. Globaal zijn dit de AED’s die vóór medio 2009 zijn gefabriceerd. De DDU-100 Serie AED is in Nederland en België verkocht als de Defibtech Lifeline AED (halfautomatisch).

Waarom een softwarecorrectie?
In enkele gevallen is het voorgekomen dat de Defibtech Lifeline AED een schok heeft geannuleerd. Dit gebeurde op het moment dat de AED zich voorbereidde op het geven van een defibrillatieschok (het opladen van de condensator). Wanneer bij gebruik de AED de schok annuleert, adviseert Defibtech om het apparaat uit te schakelen (servicecode 1005 wordt gemeld). Wanneer er geen andere AED voorhanden is dient u de AED opnieuw in te schakelen en het protocol voort te zetten. Uit verzamelde gegevens blijkt dat de kans dat een Defibtech Lifeline AED, die moet worden voorzien van de nieuwe software, een schok annuleert kleiner is dan 1 op 400.000.

Hoe wordt de AED geüpgraded?
De betrokken AED-units zullen worden voorzien van nieuwe software door middel van SDkaarten. De update kan eenvoudig op locatie worden uitgevoerd. In afwachting van deze update adviseert Defibtech de eindgebruikers om de apparaten in dienst te houden. Eigenaren/beheerders van de betrokken AED’s worden binnenkort benaderd voor het uitvoeren van de software-update.

Laatste reanimatie richtlijnen ERC en metronoomfunctie
Door de Defibtech Lifeline AED te voorzien van de nieuwe software wordt de AED ook aangepast naar de laatste reanimatie richtlijnen van de European Resuscitation Council (ERC) en wordt een metronoom-functie aan de AED toegevoegd. De metronoom geeft d.m.v. een toon het ritme van de hartmassages aan.

De importeur voor Defibtech in de BeNeLux, zal namens Defibtech de softwarecorrectie in Nederland en België organiseren. Deze correctie zal plaatsvinden onder de naam ‘Veldaktie 2011’. Meer details over de exacte uitvoering van de Veldaktie worden binnenkort op deze website bekendgemaakt.

You May Also Like

Shares