Diefstal AED’s geen typisch Nederlands probleem

De afgelopen weken zijn er diverse berichten in de pers verschenen over diefstal van AED’s. Deze week viel ons een bericht op over diefstal van een AED in Ierland. Het bijzondere van dit bericht is dat de dieven blijkbaar spijt hebben gekregen van de diefstal, en na oproepen van de eigenaar van het apparaat de AED uiteindelijk weer hebben “teruggegeven”. Wie weet helpt deze tactiek ook in Nederland?

Hier het bericht vrij vertaald:

Dieven die een AED bij een voetbalclub hebben gestolen, hebben na een openbare oproep het apparaat teruggegeven. Nadat de AED gestolen was, werd er schande van gesproken en grote oproep geplaatst om opzoek te gaan naar de AED. 9 dagen later werd de AED teruggevonden langs een drukke weg en teruggebracht naar de eigenaar. De diefstal vond plaats tijdens een voetbalwedstrijd. De glazen kast, waar de AED in hing, was vernield en de AED was verdwenen. Een gemeenteraadslid steunde het initiatief. Hij vertelde daarbij dat de AED is geschonken door een moeder, die haar zoon heeft verloren door een hartstilstand. Hij zei ook, dat de dieven ‘’een zwak moment’’ moeten hebben gehad. ‘’Ze hebben zich niet gerealiseerd dat ze en levensreddend apparaat hebben meegenomen’’. Nadat de AED is gevonden heeft de politie nog naar vingerafdrukken gezocht.  De AED is terug bij de voetbalclub en iedereen is blij dat hij in dezelfde staat verkeerd voordat hij werd gestolen.

Wilt u meer informatie over diefstal van AED’s en mogelijke oplossingen die bijdragen dit probleem te verkleinen? Kijkt u dan even op de website www.gestolenaed.nl

You May Also Like

Shares